Ηλιάνα Λαζαρίδου

Καλώς ήλθατε!

Είμαι η Ηλιάνα Λαζαρίδου κατάγομαι από την Βόρεια Ελλάδα, μεγάλωσα στον Περδίκκα Πτολεμαίδας, σπούδασα κι έζησα πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών Δημοσίων Έργων.

Πλέον ζω κι εργάζομαι στην Αθήνα εδώ κι αρκετά χρόνια, μεγαλώνοντας την δική μου οικογένεια.

Από μικρή είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες και όπως όλοι μου έλεγαν και δεξιότητες. Αυτές διοχέτευα κυρίως στην ζωγραφική.
Δημιούργησα αρκετά έργα με κάρβουνο και λάδι τα οποία και διακοσμούσαν δικούς μου χώρους. Αρχής γενομένης λοιπόν από τα σεμινάρια ζωγραφικής του δήμου Βριλησσίων, άρχισα σταδιακά να ακονίζω τις δεξιότητες μου στη ζωγραφική και να αφήνω το μυαλό μου και τα χέρια μου ελεύθερα να δημιουργήσουν. Η μία ενασχόληση οδήγησε στην άλλη και το πάθος μου για δημιουργία με οδήγησε στο να θέλω να εκφραστώ χειροπιαστά, κατασκευάζοντας κοσμήματα. Βέβαια η καθοριστική ώθηση στην επαγγελματική ενασχόληση μου με τον χώρο ήρθε με την διοργάνωση και συμμετοχή σε bazaar, τα οποία και στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το πρώτο βήμα είχε ήδη γίνει. Το φθινόπωρο του 2010 ήταν καθοριστικό προσωπικά και επαγγελματικά, καθώς η πρώτη μου επαφή με την πλαστικότητα και την εκφραστικότητα του πηλού ήταν πλέον γεγονός. Η γνωριμία μου με τον δάσκαλο και κεραμίστα Θεμιστοκλή Τούντα και μετέπειτα μέντορα μου ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της επαγγελματικής μου κατεύθυνσης. Θαύμασα και στράφηκα στην αρχαία τέχνη της αγγειοπλαστικής. Η σταδιακή αναγνώριση και ζήτηση της δουλειάς μου μέσω εκθέσεων αλλά και των προαναφερθέντων bazaar, ακολουθούσε πλέον μια ανοδική πορεία η οποία με ώθησε στο να αφοσιωθώ ακόμα περισσότερο σε αυτό που έμελλε να γίνει και ο επαγγελματικός μου προορισμός.

Μερικά χρόνια μετά, το 2014, η πρώτη μου ατομική έκθεση με το όνομα «Επιστροφή», ήρθε για να επιβεβαιώσει τον κόπο και την υπομονή μου, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία. Το γεγονός αυτό καθώς και η συνεχής μου ενασχόληση με ενέπνευσαν να ξεφύγω από το μικρόκοσμο του εργαστηρίου και να δημιουργήσω ένα χώρο στον οποίο θα μπορώ να μοιράζομαι τη χαρά της δημιουργίας ανοιχτά. Στόχος μου λοιπόν ήταν να χρησιμοποιήσω το πάθος και την εμπειρία μου ώστε να πλάσω ένα «Σύγχρονο Εργαστήρι Κεραμικής Δημιουργίας», ένα χώρο ιδεών, δραστηριοτήτων και μάθησης. Ένα χώρο που το ταξίδι και η χαρά της δημιουργίας βρίσκουν πάτημα, ώστε να διαμορφωθούν, να εξελιχτούν και να λάμψουν και αυτό είναι το αποτέλεσμα!

Με μεράκι, έμπνευση και τη σωστή καθοδήγηση τίποτα δεν είναι απίθανο καθώς ο πηλός, μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε και να ξεχάσουμε το καθημερινό άγχος.
Η νοοτροπία του χώρου μας παραμένει ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα συμμετεχόντων και σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τα μαθήματα μας ανεξαρτήτως επιπέδου. Τα μαθήματά μας, οργανωμένα σε πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες είναι σχεδιασμένα για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους.
Κύριος σκοπός μας είναι να ωφελήσουμε τον κάθε συμμετέχοντα ανάλογα με τις ικανότητες και τις επιδιώξεις του, ώστε να γνωρίσει και κατ’ επέκταση να αγαπήσει το χώρο της κεραμικής.
Από τις βασικές χειροποίητες τεχνικές, τη διακόσμηση, την εφυάλωση και το ψήσιμο, σας καθοδηγούμε βήμα-βήμα και σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε ένα νέο χόμπι και μέσο έκφρασης που σίγουρα θα λατρέψετε!